Arrangementer

                  

 

I hele sommerferien fra 4. juli til og med den 3. august inviterer Svendborg Turistforening byens turister, lokale sammen med familie og venner på spændende guidede byvandringer.

Her kan Svendborg opleves på en ny måde eller måske for første gang, når kyndige guider fra Svendborg Museum lukker op for kendte og ukendte sider af den lokale historie på vandringer rundt i byen – tirsdag og torsdage. 
Byvandringerne varer ca. 1,5 time og starter kl. 16.30. Man møder blot op ved Wessels trappe op mod Vor Frue Kirke på Torvet i midtbyen, og de er helt gratis at deltage i.
 
Byvandringerne har temaerne: Skulpturer i Svendborg og Søfartsbyen Svendborg
 
Tirsdage: 4/7, 11/7, 18/7, 25/7 og 1/8 - Skulpturer i Svendborg
Tag med på tur rundt til Svendborgs gadekunst. 15 kunstværker på en tur på mindre end 1 kilometer. Mød bl.a. et havuhyre, bedende munke, lokkende havfruer og en gås.
Skulpturerne fortæller på hver deres måde overraskende historier om byen.
 
Torsdage: 6/7, 13/7, 20/7, 27/7 og 3/8 - Søfartens Svendborg – Mærsk, matroser og madammer
Svendborg er et af de største danske søfartssamfund både før og nu. I byvandringen fortælles om søfartens udvikling fra små buttede jagter til skonnerter og dampskibe.
Vigtigst af alt, fortælles om de skæbner, der var knyttet til vandet – fra kaptajner til sømandsenker.

Ekstra : Kulinariske byvandringer 25/7 og 27/7
Tirsdag den 25/7 og torsdag den 27/7 inviterer Svendborg Turistforening sammen med Mikael Hansen fra Kulinarisk Sydfyn på Kulinariske Byvandringer.
Turene starter kl. 16.30 og varer ca. 2 timer.
Mødested: På Torvet ved Wessels Trappe op mod Vor Frue Kirke.
 
Mikael Hansen fra Kulinarisk Sydfyn og Anita Lillevang fra Svendborg Museum fører an på en historisk og kulinarisk vandring i Svendborg. Undervejs fortælles historien fra ca. 1200 tallet og til d.d. og menuen står på:
Torvet – velkomst: Mousserende Æblevin fra Skaarupøre Vingård og kikærtefritters med krydderier fra May Mays.
Møllergade: Sæsonens lokale grønt.
Gåsetorvet: sild og sej i tangpesto med sprødt.
Frederiksø: Svendbo, Fynbo og rygeost fra Gundestrup Mejeri.
Ribers Gaard: Kaffepunch
Bagergade: Sejlskibsøl og ”Brøddisk” med fedt og lokale pølser og slutteligt
Borgerforeningen: Smørkage og Ratafia fra Aqua Vitae.

De kulinariske byvandringer kræver tilmelding på forhånd, da pladsen er begrænset og koster kr. 275,00 per person.
Tilmelding med betaling skal ske via hjemmesiden: www.kulinarisksydfyn.dk eller via app’en: Taste Funen.
 
Vi håber I får lyst til at tage med på en af de mange ture og ønsker god sommer i Svendborg.

De bedste hilsener
Svendborg Turistforening

 

 

 

 

Svendborg Turistforening | 5700 Svendborg